Skip to main content

You are here

 

5 manieren om je veiligheid op de weg te verhogen

Een optimale rijervaring? Daarbij is niet alleen het rijcomfort van belang, maar ook je veiligheid op de baan. Want je kunt pas echt van je auto genieten als je persoonlijke veiligheid en die van de andere inzittenden te allen tijde verzekerd is. Daarvoor ben je deels afhankelijk van externe factoren, maar gelukkig heb je ook een groot deel zélf in de hand. Ontdek snel onze eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

 

1. Hou voldoende afstand

Veilig rijden, dat betekent in de eerste plaats defensief rijden. En afstand houden is daarbij cruciaal. Dat lijkt misschien een dooddoener, maar het is o zo belangrijk. Door voldoende afstand te houden, heb je meer tijd om de verkeerssituatie in te schatten en kun je proactief ingrijpen. Tip: Kijk niet alleen naar wat er twee meter verder gebeurt, maar houd ook het verkeer verderop in de gaten. Dat is vooral belangrijk op de autosnelweg, waar de snelheid hoger is en het gezichtsveld kleiner.

 

2. Winterseizoen? Winterbanden!

Is de winter op komst? Dan ruil je je zomerbanden maar beter in voor winterbanden. In vergelijking met zomerbanden garanderen Suzuki-winterbanden tot 500 procent meer baanvastheid en stabiliteit in bochten. Deze extra grip geeft je naast veiligheid ook meer rijplezier en -comfort in winterse omstandigheden.

 

3. Veilige chauffeur = nuchtere chauffeur

Leuk feestje of niet, een veilige chauffeur blijft nuchter. Weinig zin om dat lekker glaasje champagne op oudejaarsavond links te laten liggen? Geen probleem, neem een taxi, of beter: laat je naar huis brengen in je eigen wagen door de BOB van dienst.

 

4. ‘Keep calm and drive on’

Sta je in de file? Werkt een voor- of achterligger je op de zenuwen? Eén tip: blijf kalm. Niemand is gebaat bij verkeersagressie of gevaarlijke manoeuvres. Een verantwoordelijke chauffeur laat zich niet van zijn stuk brengen en reageert defensief op mogelijke gevaren.

 

5. Rij met een veilige wagen

Een onverwachtse aanrijding kan – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – altijd gebeuren. Op dat moment zit je maar beter in een veilige, stevige wagen. Wist je dat Suzuki uitstekend scoort op internationale veiligheidstests? Neem snel een kijkje in ons ruime aanbod aan comfortabele én veilige auto’s

Interesse in meer tips en exclusieve promo's?

Door dit te versturen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden

Deel dit artikel

Meer weten overTips