Skip to main content

You are here

 

5 redenen waarom Suzuki winterbanden je leven veiliger maken

1. Veiligste keuze bij temperaturen lager dan 7 graden

Wie geeft om zijn persoonlijke veiligheid, laat maar beter tijdig winterbanden plaatsen. Onderzoek heeft namelijk meermaals uitgewezen dat winterbanden de veiligste keuze zijn vanaf temperaturen lager dan 7 graden. Jawel, het hoeft dus helemaal niet te vriezen. Ook bij temperaturen boven het vriespunt hebben winterbanden meer grip op de baan.

2. Rubber blijft soepel

Terwijl het rubber van zomerbanden verhardt, blijft het rubber van Suzuki winterbanden soepel bij lage temperaturen. Het zachte rubber heeft veel meer vat op een glad wegoppervlak.

3. Beter beschermd tegen aquaplaning

Suzuki winterbanden hebben meer profielgroeven en een profieldikte van 4mm tegen aquaplaning. Op die manier blijft gevaarlijke ballast zoals modder, regen en sneeuw veel minder gemakkelijk aan je banden kleven.

4. Winterbanden verkorten je remafstand

Suzuki winterbanden verkorten je remafstand met 20%. Het hoeft geen betoog dat dit veel ongevallen vermijdt. Dankzij Suzuki winterbanden heeft je wagen een veel hogere reactiesnelheid.

5. Tot 500% meer baanvastheid

In vergelijking met zomerbanden garanderen Suzuki winterbanden tot 500% meer baanvastheid en stabiliteit in bochten. Deze extra grip geeft je naast veiligheid ook meer rijplezier en –comfort in winterse omstandigheden.

Winterbanden verplicht

Houd er ook rekening mee dat als je deze winter naar het buitenland gaat in enkele EU-landen winterbanden verplicht zijn.

Suzuki winterbanden bestellen

Speel op veilig en bestel je winterbanden bij je Suzuki verdeler. De winterwielensets van Suzuki hebben vaste prijzen!

Bestel ze nu

 

Interesse in meer tips en exclusieve promo's?

Door dit te versturen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden

Deel dit artikel

Meer weten overTips