Skip to main content

You are here

 

Tweedehandswagen kopen: hierop moet je zeker letten

Of je nu een tweedehandswagen wil kopen van een particulier of een professionele verdeler, je kunt niet genoeg op je hoede zijn. Welke zaken moet je zeker afvinken op je checklist vooraleer je overgaat tot aankoop? Lees hier waarop je absoluut moet letten.

1.Carrosserie én motor

Voer eerst en vooral een visuele controle uit in een goed verlichte omgeving. Kijk na of er aan de buitenkant nergens roestvlekken te zien zijn. Breng zeker een zaklamp mee om de onderkant van de wagen grondig te kunnen bekijken. Kijk daarna ook eens onder de vloermatten. Aan de binnenkant van een auto kan er namelijk ook roestvorming optreden. Vergeet tot slot niet om na te kijken wat er onder de motorkap zit. Zo kunnen lage vloeistofpeilen wijzen op een eigenaar die weinig bezig is met onderhoud.

2.Maak een testrit

Panikeer niet meteen als de verkoper je geen testrit laat maken. Als hij geen bestuurdersverzekering heeft gesloten, zit je immers onverzekerd achter het stuur van zijn wagen! Eis in dat geval wel dat je de auto ergens buiten de openbare weg, bijvoorbeeld op een vrijwel lege parking, mag testen. Je moet minstens te weten komen:

  • hoe de motor klinkt (is er getik of geratel?),
  • of het schakelen vlot verloopt,
  • of de remmen het naar behoren doen, en zeker niet piepen,
  • hoe de uitlaatgassen eruitzien
  • of alle lichten werken.

3.Zijn alle (boord)documenten aanwezig?

Een tweedehandsauto kopen, gaat gepaard met een hele papierwinkel. De verkoper moet je hoe dan ook de volgende documenten verschaffen:

4.Let op het aantal pk

Je zou niet de eerste zijn die een goedkope tweedehandswagen op de kop tikt om zich vervolgens geheel onverwacht blauw te moeten betalen aan verzekeringen. In de meeste gevallen is het aantal pk de boosdoener. Hoeveel pk een auto precies heeft, vind je terug op het inschrijvingsbewijs.

CHECK! De beste tweedehands Suzuki’s

Ben je een Suzuki-fan die graag op zeker speelt? Speciaal voor jou is er CHECK!, het kwaliteitslabel voor tweedehands Suzuki’s. Elke Suzuki die het label draagt, werd nagekeken op minstens honderd controlepunten en is volledig in orde gebracht door een erkende verdeler. De kers op de taart: je krijgt er maar liefst drie jaar fabrieksgarantie én drie jaar pechverhelping bovenop!

Interesse in meer tips en exclusieve promo's?

Door dit te versturen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden

Deel dit artikel

Meer weten overTips