Skip to main content

You are here

 

Alles over de indrukwekkende make-over van de nieuwe Suzuki S-Cross

Toegegeven, de Suzuki S-Cross wás al een bijzonder sportieve en stoere wagen. Maar aangezien wij vinden dat het altijd beter kan, kreeg hij een grondige facelift voor modeljaar 2017. En die is best spectaculair te noemen. Een nieuwe bumper, motorkap én radiatorgrille geven de nieuwe S-Cross een uitstraling om ú tegen te zeggen. Tel daarbij de 1,0- en 1,4-liter Boosterjet-benzinemotoren, en je weet dat je met deze vernieuwde cross-over goud in huis haalt. Hier alvast een overzicht van wat je te wachten staat.

Suzuki S-Cross: aantrekkelijker dan ooit

Je kunt er niet naast kijken: wie de nieuwe S-Cross op zich af ziet komen, is meteen onder de indruk. Niet alleen de bumper, motorkap en radiatorgrille zijn nieuw, ook volgende verbeteringen zijn inbegrepen in de upgrade:

  • Nieuwe xenonkoplampen en led-achterlichten.
  • Aluminiumvelgen met frisse look en breder rubber (215/60R16 en 215/55R17 in plaats van 205/60R16 en 205/50R17).
  • Vier nieuwe koetswerkkleuren: Canyon Brown, Sphere Blue, Energetic Red en Mineral Grey. Je hebt nu de keuze uit maar liefst negen kleuren.

Buiten- én binnenkant

Waarom een oppervlakkige facelift geven als het ook grondig kan? Bij Suzuki houden we niet van half werk. Daarom hebben we meteen ook het interieur van de nieuwe S-Cross onder handen genomen. Ook hier heel wat lekkers:

  • Zetelbekleding met nieuw patroon.
  • Andere kleur en indeling voor tellers.
  • Dashboard met nieuwe structuur die lijkt op die van leder.
  • Sierstukken van het instrumentenpaneel in chroomsatijn (in de plaats van zilver).
  • Verluchtingskanalen en audiopaneel zijn niet langer matzwart maar pianozwart.

O ja: de GLX-modellen beschikken voortaan over een adaptieve cruise control. Dat betekent dat je wagen uit zichzelf remt of versnelt naargelang de ingestelde wenssnelheid én de rijsnelheid van en afstand tot de voorligger.

Nóg betere prestaties op de weg

De vernieuwde S-Cross gaat resoluut voor de bruisende en tegelijk zuinige 1,0- en 1,4-liter Boosterjet-benzinemotoren. De 1.0 is beschikbaar in combinatie met de uitvoeringen GL, GL+ en GL+ 4WD, de 1.4 liter als GLX en GLX 4WD. Beide 1.4-versies zijn ook leverbaar met de nieuwe 6-trapsautomaat die de continu variabele transmissie (CVT) vervangt. Bij de 1.0-versies is enkel de GL+ verkrijgbaar met diezelfde automaat. Liever diesel? Dat kan nog altijd met de vertrouwde 1,6-liter.

 

Vraag snel een offerte aan, prijzen vanaf € 18.999! Liever eerst een testrit? Even een formuliertje invullen, en je bent vertrokken …

Interesse in meer tips en exclusieve promo's?

Door dit te versturen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden

Deel dit artikel

Meer weten overGezinswagens - 4x4