Skip to main content

You are here

 

Alles wat je nog niet wist over de nieuwe Baleno!

Ken je de nieuwe hatchback van Suzuki al? De Suzuki Baleno heeft alles wat een compacte wagen moet hebben, maar deze keer gaan we nog een stukje verder. We koppelen technologische hoogstandjes aan vernuftige innovaties, met als resultaat een auto die nu al zeker een van de publiekstrekkers wordt op het Brusselse Autosalon. Ontdek hier alvast welke verrassingen de Baleno voor jou in petto heeft!

 

Suzuki Baleno: ultiem lichtgewicht

Dat de Suzuki Baleno zo wendbaar en behendig is, is geen toeval. De lichtste versie weegt niet meer dan 900 kilogram! Samen met de Swift scoort de Suzuki vér onder het gemiddelde. Lees: tientallen kilo’s minder. Het design werd stijver en tegelijk lichter gemaakt, wat resulteert in een lager verbruik, een betere wegligging en meer stabiliteit, in combinatie met een hoog veiligheidsniveau. Dat heeft geen enkele invloed op het rijcomfort, integendeel.  Jij en je passagiers reizen in alle stijl en gemak dankzij het slimme ruimteconcept.

 

Klein vanbuiten, groots vanbinnen

Compacte wagens bouwen is een van de specialiteiten van Suzuki. En daar is de Baleno het zoveelste bewijs van. Het nieuwe model is 15 centimeter langer dan de Suzuki Swift maar blijft nog altijd onder de 4 meter. Dat is een stuk korter dan de standaard hatchbacks van andere merken. Is de Baleno dan niet te klein om nog comfortabel te zijn? Helemaal niet. Ondanks de beperkte afmetingen bedraagt de bagageruimte maar liefst 355 liter! Daarmee is de Suzuki Baleno het ruimste model in het B-segment. Handig voor wie vaak de baan op moet.

 

Bijzonder lage uitstoot

De DUALJET-motor van de Baleno kan worden gekoppeld aan het SHVS-systeem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Dit innovatieve systeem slaat de energie die vrijkomt tijdens het remmen op in een lithium-ion accu. Die zorgt voor de startstroom en geeft zelfs extra ondersteuning bij het accelereren. Dat alles staat garant voor een laag verbruik en dito uitstoot. Voor wie meer power wil, is er de 1.0 Boosterjet turbomotor. De Boosterjet is een motor die niet alleen zuiniger is, maar ook bij lage snelheid een koppel ontwikkelt dat niet moet onderdoen voor auto’s met een atmosferische motor uit een hogere klasse. Moeiteloos en authentiek rijplezier dus.

 

Interesse in meer tips en exclusieve promo's?

Door dit te versturen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden

Deel dit artikel

Meer weten overStadswagens